Jak to bylo s patnáctkou

Skoroplnoletá TMOU 15, co s tím provedeme? Poprvé s občankou? Všechno je legální? Ano sexu, ne alkoholu? Konečně se můžeš vyspat… a taky konečně nad zákonem!

A jak to zahájit? Nápadů bylo více, od varianty nechat účastníky běžet maraton, až po variantu nechat si start ukrást teroristy. Nakonec zvítězila varianta patnáctinová: párty, pařba, večírek a patnáctiny od LuŠtiLy místo tradiční hymny. Potom šifry bez zákonů - bez pomůcek, pouze s opísmenkovanými částmi lidského těla. A něco úplně nad zákonem - šifra, jež se vyluští sama. A vlastně proč by to mělo vést lesem?

Tedy i letošní reportáž by mohla být nad zákonem - místo popisu všech detailů přípravy a rozboru toho, co se povedlo a co ne (to už se rozebíralo na fóru a mezi organizátory), Vám přinášíme několik perliček:

  • Nad zákonem rozhodně nestálo auto jednoho z organizátorů. Stálo nad silnicí (jakože na chodníku), bylo nad věcí, nadlidskou silou zapasováno mezi dvě jiná auta, ale nadsazená pokuta těsně před startem od pánů policistů byla bohužel nadmíru nadkompromisní.
  • Dort TMOU (cenu pro vítěze) připravila jedna z brněnských cukráren. Chybou exportu obrázku jsme jim ale poslali jenom část loga - a sice černé pozadí s písmeny „OU“. Pokud se vám v cíli zdálo, že písmena T, M a ! jsou napsány jinou náplní, nebyl to sen - šlehačka všechno spravila. Ale stejně - s takovou rychlostí, jakou se dort občankami rozkrájel, si nikdo nemohl ničeho všimnout. Ou.
  • Při rozvážení první terénní šifry ve 23:45 hodin parkovala na parkovišťátku pod vrcholem Žuráň 3 auta. Otázkou nebylo, co dělá jejich osazenstvo, ale jak dlouho to vydrží, až začnou chodit týmy. Ou, ou.
  • Pokud si chcete pronajmout park, musíte zaplatit zálohu. Pokud se nic nerozbije, zálohu Vám pošlou zpátky. Pokud jste na to zapomněli, vzpomenete si v okamžiku, kdy se účetní vašeho občanského sdružení diví, proč nám „Veřejná zeleň“ poslala 10.000. Pokud účetnímu brzy vyvrátíte, že nepřišel žádný strom s obálkou, jenom dobře.
  • Kapela LuŠtiLa skutečně luštila kvalifikaci. Ač nevyluštily, zvažujeme pro holky na příští rok divokou kartu. Tedy pokud bude i studiová verze písně;-). Potom bude možné kapelu přejmenovat na VyLuŠtiLa.
  • Při dovezení zapomenuté vrcholové knihy na Žuráň v 00:45 parkovala parkovišťátku pod vrcholem už jen dvě auta, vedle nich zaparkoval Übertým. Byli tam dřív než vrcholová kniha. Ou.
  • Vánoční stromeček jednoho z organizátorů ozdobí 26 světýlek. Vzhledem k délce drátu může jedlička bez problémů dosahovat padesáti metrů. A nebo bude lepší koupit 7 jedliček v pravidelné mřížce?
  • Jména týmů jsou vůbec kapitola sama pro sebe. B-tým si pochvaloval odškrtávání nečekaných názvů v seznamu. Někdo odškrtával tak poctivě, že si nevšiml stometrové fronty obtočené kolem orloje. Jiný se nechal slyšet, že ho občas děsí, když přijde tým: „My sme hovada“. A vůbec, můžete po pomocnících chtít, aby zachovali vlídnou tvář, když dojde na: „Ahoj, my sme zpičikundy“.
  • 6:00. Honzu probouzí telefon. „Čau, tady Marťa, na Stránský, ono to nesvítí.“ „Cože? Jak nesvítí?“ „No vůbec to nesvítí, zhaslo to.“ „Aha, a zkoušelas vyměnit baterky?“ „No, já nevím, jak se tam dolů leze.“ No jo, ona je ještě tma.“ Honza radí to obejít a slibuje, že tam za chvíli je. Takhle rychle už dlouho nevstával. Když o čtvrt hodiny později dorazí s vyplazeným jazykem na Stránskou, už na něj čeká usměvavá Marťa: „No ahoj, tak jsem vyměnila ty baterky a zase to funguje.“
  • V 01:06 zapsal do vrcholové knihy na vrcholku Žuráň tým Přizdisráči: „Je tu auto, ve kterém se souloží. NAJS!“.
  • „Kondomy - 2000 Kč“ na transparentním účtu občanského sdružení je taková normální, očekávatelná, všední položka. Ou.
  • Po dovezení baget hlídačům na stanoviště 9 couvá Mates s autem a krátkým bliknutím děkuje vozidlu, které ho pouští před sebe na silnici. Kdyby tak všichni řidiči byli takto ohleduplní i ve dne a ne jen ve tři hodiny ráno. Automobil ve zpětném zrcátku náhle pouští majáček a oslepující modrou září signalizuje zdvořilou výzvu k zastavení. Mates otvírá okénko a pan nad zákonem se ptá: „Pane řidiči, vy taky hrajete tu noční hru?“. „Ne, já to organizuju“. „Aha, tak si dýchněte“.
  • Při sbírání šifry na vrcholku Žuráň v 14:05 na parkovišti nestálo žádné auto.

Na závěr - ještě jednou děkujeme za účast! Doufáme, že jste si hru užili. Chyby i povedené věci jsme pečlivě vyhodnotili a příští rok se první jmenované pokusíme více eliminovat. A dá-li duch Tmou, budeme se zase těšit!

Buďte nad věcí a nad zákonem (rozhodně ne pod parou a pod obraz) a hezký rok!

Evča, Honza, Mates, Lucka, Ondra, Petr, Sven, Verča

Loading3