silhouette

16 TOTALITA (s háčkem)

TMOU 26

Zpět na seznam vláken

Org
Organizátoři (Daniela Kuruczova) #1 8. 11. 2025 13:59

Diskuze o šifře.

OFK
Opravte Fernety Kadla (Sváťa) #2 9. 11. 2025 09:41

Áááá, s háčkem… tak to jsme při hře nepochopili a ani si nevšimli, že to tak intuitivně vyšlo. Pěkné!

AS
Albert Stallone (Dero) #3 9. 11. 2025 10:39

Hezká myšlenka, ale je škoda, že jde šifru celkem bez problému vyluštit i bez nápadu. Podle mě to celkem dost úlohu degraduje a myslím, že to šlo zkonstruovat lépe, aby ten nápad / vtip musel všem týmům docvaknout.

ŠTA
Štyria tankisti a pes (Majo) #4 10. 11. 2025 19:57

Ako čisto slovenský tím hlásim, že sme význam „s háčkem“ nepochopili a o to viac sme sa to potom snažili použiť v šifre 19, kde bol šedý háček.

KT
Katastrof technik (Vašek) #5 11. 11. 2025 16:21

Nechal jsem to trochu uležet, ale pořád mi to nedá.

Docela by mě zajímalo, jak se slovní hříčka „cé s háčkem“ dostala na letošní TMOU. Slovní hříčku vymyslela Ema někdy v průběhu roku a protože se nám fakt hodně líbila, tak jsme z ní udělali název pro náš dvoučlenný tým. Šli jsme s tímto názvem na Zkratku a Lamolamy (akorát na Lamolamy jsme nakonec zamíchali týmy a tak tuto registraci využila Emina sestra Jasmínka).

Přejímání nápadů z nešifrovacích kontextů rozumím, ale takto uvnitř komunity mi to nepřijde moc cool. Jestli je to nějaká koincidence, tak se omlouvám za mou paranoiu.

C
Chlýftým (Aleš) #6 11. 11. 2025 16:24

Jo tak tohle znamená váš název týmu!

B
Bazinga (Honza) #7 11. 11. 2025 16:51

[5] Mě to přijde trochu jako paranoa, zrovna háček/háčko jde myslím snadno vymyslet nezávisle. A i kdyby ne, tak by mi na tom nepřišlo nic špatnýho, na takovýhle slovní hříčky (zveřejněný v názvu týmu) patenty nejsou. A i kdyby byly, tak se přihlašuju do soutěže se šifrou 22 z kvalifikace Tmou 18 🙂

Org
Organizátoři (Michal Kesely) #8 11. 11. 2025 18:05

[5] Prvú správu o tejto šifre máme zaznamenanú z 13.2., ústne to bolo asi ešte skôr.

Copyright si neuplatňujeme, ten joke je rozhodne starší. Minimálne si spomínam na šifru Odháčkovaná na Komárovi, tak 2 roky dozadu?

My sme sa vlastne celkom bavili, keď sme uvideli meno vášho tímu na Zkratke :⁠-⁠D

KT
Katastrof technik (Vašek) #9 11. 11. 2025 18:19

[8] Dobře, díky za potvrzení mé paranoiy :)

[7] Šifru s háčky si samozřejmě pamatuju, kvalifikace TMOU 18 byla moje první šifrovačka!

No jo, kdyby to bylo jen háček/háčko, ale „cé s háčkem“ jako č/ch (doslova popsáno v šifře 12) je, uznejte, trochu jiná haluz :)

B
Bazinga (Honza) #10 11. 11. 2025 19:25

No jo, kdyby to bylo jen háček/háčko, ale „cé s háčkem“ jako č/ch (doslova popsáno v šifře 12) je, uznejte, trochu jiná haluz :)

Můžeme uznat 🫡