silhouette

17 VODOJEM (trojverší)

TMOU 26

Zpět na seznam vláken

Org
Organizátoři (Daniela Kuruczova) #1 8. 11. 2025 14:00

Diskuze o šifře.

PZ
Pralinky zvlášť (Ondra) #2 9. 11. 2025 11:12

Tak tohle nás pěkně potrápilo …
Bigramy jsem měly téměř ihned ..
Jednu osu 20 podle písmen také, ale že samohlásek je právě 6, to jsme si stáli na vedení.. Holt raní únava sy vybraal svou daň a pospávali jsme.

Org
Organizátoři (Michal Kesely) #3 9. 11. 2025 15:34

Ono je to asi spomenuté v inom threade, ale odpustite mi nekonzistentnú hrúbku fontu v interpunkcii. Som to to ešte špeciálne kontroloval a na niektorých riadkoch zvolil omylom inú hrúbku. O to zábavnejšie je, že šifra sa tlačila už asi týždeň pred hrou :D

ŠTA
Štyria tankisti a pes (Majo) #4 10. 11. 2025 20:08

Tu u nás prišla ranná kríza. Takže sme sa v nejakom momente rozhodli pre presun proti trudnomyselnosti, takže samozrejme, že medzitajnička sa prečítala presne v momente, keď sme sa dobalili. Takže sme si znova sadli naspäť.

Z druhej časti šifry mám ale zmiešané pocity. Väčšinu unikátnych písmen sme zjavne neobjavili. Stačilo nám však objaviť S, W, X, ktoré dávali očakávané „BABI DO…“. Lenže tieto písmená boli veľmi na začiatku šifry, takže dávalo zmysel čítať unikátne písmená v poradí, ako sa vyskytli v šifre (navyše tam bolo blízko aj unikátne Z, ktoré dávalo chýbajúce „LY“, akurát medzi tým vadilo unikátne F navyše).

Napokon sme teda šli na Babí Doly a tam dohľadali šifru. Spätne som však smutný z toho, že sme skipli veľkú časť tajničky (a teda som smutný najmä z toho, že sa to vôbec dalo).

NTV
Nejkanoničtější tužky v penálu (NnqJirka) #5 10. 11. 2025 23:45

Tady jsme měli zaznamenánihodný moment: V posledním kroku nám vypadlo hned několik písmenek, ale po smysluplném hledání už nám chybělo jediné – H. Žel, tajenka v tu chvíli zněla: POTOKAZENABABIDOLY. Socha ženy u potoka Ponávky tekoucího z Babích dolů, lákavá interpretace tajenky. Naštěstí nám to stále přišlo podezřelé a daleko a po pár minutách rozmýšlení jsme ženu opravili na zelenou a šlo se najisto správně.